Är en lägenhetsrenovering i Stockholm en bra investering?

Då bostadsmarknaden i Stockholm räknas som glödhet, det vill säga att det flyttar in fler människor än vad det finns tillgängliga bostäder, så kan en lägenhetsrenovering vara en god idé att genomföra. Det är en sådan som kan fälla avgörande för om en spekulant väljer just din lägenhet eller någon annan – tänk själv att du går på två visningar i samma område i Stockholm och där den ena lägenheten är nyrenoverad medan den andra är lite åt det sunkigare slaget. Ofta kan man då säga att den renoverade lägenheten väljs i åtminstone sju fall av tio – detta trots att priset på den ofta är högre. Så du som säljare kan alltså göra en bra affär på att genomföra en lägenhetsrenovering i Stockholm.

Renovera lägenheten – för dyrt

Det kostar ju en hel del att genomföra en lägenhetsrenovering – detta oavsett vart i landet man bor, det kan vara Sollefteå eller Stockholm. Materialet och omfattningen av renoveringen är det som kostar – samt om du väljer att göra arbetet själv eller lejer någon firma att sköta jobbet åt dig. I Stockholm ska man dock även veta att det ofta kan vara tillgänglighet som fäller avgörande på hur mycket en lägenhetsrenovering kan komma att kosta. Bor du exempelvis högst upp i ett gammalt hus med innergård så kommer notan att bli väldigt hög i stutändan – detta därför att firman du anlitar förmodligen kommer att tvingas nyttja kranar och annat för att få material på plats.

En lägenhetsrenovering i Stockholm kan alltså kosta betydligt mer än vad man först räknat med då framkomlighet och annat medför extra kostnader. Här är det alltså väldigt viktigt att man först kollar upp hur lägenheten man ska renovera ligger till och därefter höra med olika firmor gällande priser. I Stockholm är man dock av hävd ganska vana vid lägenhetsrenoveringar och det mesta går att lösa rent praktiskt. Frågan är alltså vad du själv i slutändan är villig att betala.

Lägenhetsrenovering i Stockholm tar för lång tid

Det tar tid att renovera en lägenhet, detta oavsett vart du bor. Man brukar säga att den tid du först räknar med för att genomföra ett arbete ska du direkt dubbla eller kanske rentav tredubbla. En lägenhetsrenovering medför alltid lite problem i form av extra jobb som man inte räknat med. I Stockholm eller i Sollefteå spelar ingen roll. Detta kan naturligtvis bli ett problem då familjen måste bo någonstans under tiden och då det i Stockholm inte finns något överflöd av bostäder så kan man alltså tvingas ta in på hotell eller bo hos kompisar under tiden. Man kan även höra med sin bostadsrättsförening ifall det finns någon möjlighet att låna en så kallad övernattningslägenhet under den tid din lägenhetsrenovering sker – sådana brukar ofta finnas tillgängliga i Stockholm och är en sak som ofta glöms bort. Dessa brukar inte kosta alltför mycket och kan således vara perfekta att utnyttja under tiden som man väntar på att sitt ordinarie boende ska bli klart.