Målare Stockholm – frågor och svar

När ska man egentligen anlita en målare i Stockholm – och när ska man själv bege sig till färgaffären, köpa färg, penslar, roller och allt annat som krävs för att lyckas med ett måleri? Få andra branscher möter samma skepsis som en målare. Många privatpersoner behandlar de tjänster som en målare erbjuder på ett väldigt styvmoderligt sätt. 

Anlitar man en målare i Stockholm så är man lat – få tänker på att det är ett yrke som kräver lång utbildning och som, genom detta, också innebär att man som beställare får ett resultat som både blir snyggt och hållbart. Vi skulle säga att betydligt fler skulle tjäna på att anlita en målare – även för de enklare uppdragen. Vill man ha det snyggt och hållbart så är det också den absolut bästa lösningen. 

Med det sagt så tänkte vi här nedan gå igenom lite kring målare i Stockholm och ge tips, råd och information genom att svara på några vanliga frågor – enligt följande: 

Varför tjänar jag på att anlita en målare? 

Det stora skälet är att en målare levererar ett kvalitetsjobb. Oavsett om det handlar om en fasadmålning, en interiörmålning, en tapetsering eller om att måla exempelvis ett trapphus åt en BRF så kan man räkna med ett resultat som når avsevärt mycket högre höjder än vad man själv skulle kunna nå. Dessutom med garanti på jobbet. 

Jag har byggt ett nytt hus – bör jag anlita en målare i Stockholm? 

Ja, det är en investering som lönar sig! Har du köpt ett nyckelfärdigt hus så ligger det ofta på ditt ansvar att måla detta i samband med att det är färdigställt. Om du fuskar så kan du också få problem med garantin. Väljer du en målare i Stockholm så ger du ett riktigt bra skydd åt det underliggande materialet, samtidigt som du också får ett hus som blir estetiskt tilltalande. Det handlar om att lägga en grund för framtida fasadmålning som blir betydligt enklare att göra. 

Kan jag använda Rot för en målare? 

Ja, men det förutsätter att målaren är registrerad för F-skatt samt att du själv är berättigad för Rot. Båda dessa saker kan du enkelt kolla upp hos Skatteverket. Rot ger dig en möjlighet att dra av 30% av den totala kostnaden och det är en väldigt generös skatterabatt som du, givetvis, bör utnyttja om möjligheten finns. Taket för Rot ligger på 50.000 kronor per år och person.