När man behöver en takläggare i Hedemora

Lägga tak är faktiskt något som man kan göra som privatperson. Iallafall om man är kunnig. Om inte kan det vara en bra idé att anlita en takläggare i Hedemora.

Anders hade länge drömt om att lämna huvudstaden och flytta till Hedemora. Där hade han sina rötter och faktiskt fortfarande en och annan släkting även om han själv aldrig bott där. Han kunde inte tro sin lycka när han fick möjlighet att bli chef på företagets kontor i Hedemora som nyss öppnat.

Frun Erika arbetade hemifrån och var inte bunden till någon plats. Vissa möten behövde hon ha i Stockholm men det skulle bara bli ett par resor per år. Barnen hade flyttat ut så det var bara att omfamna livet och flytta. De hade hittat ett litet hus som passade dem perfekt. Dessutom fanns en lada på gården som de skulle bygga om till gästrum.

Anders hade funderingar på att själv göra i ordning huset, åtminstone det som en lekman kunde göra. Tak hade han lagt förr och tänkte att det kunde han också göra. Det skulle inte bli något komplicerat. Troligtvis ett papptak som var bra, billig och gick snabbt att lägga, tänkte han.

Takläggare hindrade mindre katastrof

När Anders åkte för att köpa material till taket började han prata med en av takläggarna. Denne frågade varför han valde papptak och han förklarade. Då berättade takläggaren att problemet med papp i Hedemora var att det brukade komma mycket snö. Något som papptak inte kunde stå emot.

Denne rekommenderade honom istället att använda betongpannor eller varför inte plåttak. Efter att de diskuterat en stund så hade Anders blivit övertygad om att takläggaren hade rätt och valde att istället plåttak. Han hade aldrig jobbat med plåttak innan och bestämde sig för att använda sig av takläggaren.

Inte långt senare var taket lagt och det blev riktigt snyggt. Anders insåg att han inte hade klarat det själv. Han var glad att han valt att kontakta en takläggare i Hedemora istället för att göra jobbet själv. Med facit i hand ville han inte ens tänka på vad som skulle ha hänt om han valt papptak som han hade tänkt från början.