Vad kan man vinna på totalentreprenad i Stockholm?

Vilka vinster finns det egentligen med att välja totalentreprenad i Stockholm? Minskar det stressen att bara ha en enda avtalspart vid sin renovering?

Det finns många olika sätt att ta sig an en helrenovering av det egna hemmet i Stockholm. Många väljer att göra så mycket som möjligt själva. Detta för att spara in på kostnader som följer med att anlita hantverkare. Det finns de som inte har varken tid eller ork att renovera på egen hand. För dem gäller det att hitta bra hantverkare eller köpa totalentreprenad.

Det är inte alla företag som erbjuder totalentreprenad i Stockholm. Mindre byggfirmor har inte alltid möjlighet att lösa alla delar som ingår i en totalentreprenad. Som beställare måste man känna efter vilken typ av renovering man föredrar. Antingen en där många aktörer är inblandade eller en renovering där man bara ingår avtal med en enda firma.

Viktigt med research vid totalentreprenad

Väljer man totalentreprenad i Stockholm gäller det att göra lite research innan man bestämmer sig för vilket företag man ska satsa på. Företagets likviditet bör vara bra för att man ska våga lita på att de reder ut en totalentreprenad. Skulle byggföretaget gå i konkurs mitt i renoveringen riskerar man att bli stående med ett halvfärdigt hus.

Att höra sig för innan man lägger alla sina renoverings-ägg i en och samma korg är därför ofta a och o. Går det att komma i kontakt med en tidigare kund till företaget kan denna kanske bidra med nyttig information kring hur det tänkta byggföretaget fungerar.