Få tips om en rörmokare i Stockholm

Att hitta en bra rörmokare i Stockholm är inte så svårt. Det gäller bara att veta var man ska leta för att hitta rätt rörmokare för jobbet man vill ha gjort.

Snart är det väl inte många som minns eller kommer ihåg telefonkatalogen Gula Sidorna längre. Det var en tjock katalog som alla företags telefonnummer fanns i förr i tiden. På mindre orter var den vanliga telefonkatalogen och Gula Sidorna i samma katalog. I städer som Stockholm däremot var det uppdelat på flera kataloger.

Någon har skojat och sagt att det var dåtidens Google. Fanns man inte i telefonkatalogen så fanns man inte alls ungefär. Därför var det viktigt för företag att vara med i Gula Sidorna och kanske till och med ha en annons för att lättare bli hittad.

Ring en rörmokare

Kortfattat – om man behövde en rörmokare så tog man fram sin katalog Gula Sidorna. Därefter öppnade man den och bläddrade fram till slutet på R där rörmokare stod. Sedan var det bara att välja av de rörmokare som var listade i bokstavsordning. Därefter ringde man upp företaget man valt och bokade in en rörmokare för jobbet man behövde ha gjort.

Ingenstans stod det recensioner eller omdömen, det var bara att hoppas på det bästa när man ringde. Redan då hade hantverkarna lärt sig att den så kallade ”mun mot mun-metoden” funkade bra. Är man nöjd med jobbet så berättar man det för vänner och bekanta, är man inte nöjd så ringer man upp så hantverkaren kan försöka fixa det.

Hitta en rörmokare via Internet

Med goda rykten berättar man gärna för nära och kära hur bra hantverkaren varit. Detta fungerar än idag lika bra. Det är lätt att sitta vid lunchbordet på jobbet och fråga om någon har en bra rörmokare på lut. Har någon haft en kompetent och trevlig rörmokare hemma så kommer man snart veta om det.

Alternativa vägar att gå idag istället för telefonkataloger är just Internet. Det är lätt att slänga in en sökning på Google för att få bra träffar på de hemsidor som rörmokare har. Har man ingen hemsida är det lite som att man inte syntes i telefonkatalogen förr i tiden. Vill man ha kunder och jobb behöver man också synas.

Rörmokare skriver offerter

Andra tips på hur man hittar rörmokare är att använda sig av sociala medier. Även om det finns folk som skyr exempelvis Facebook som pesten så finns det bra lokala grupper. Inom dessa kan man också lägga ut en förfrågan eller be om tips på bra hantverkare. Många gånger kan man direkt också få en referens till något tidigare jobb de gjort om någon tipsar.

När man väl har hittat en rörmokare så ber man om att få en offert på jobbet. Det är viktigt att man kommunicerar bra med rörmokaren innan offerten. Detta för att båda parter ska veta vad som ska finnas med i offerten och inte. Är allt väl nedskrivet så kommer jobbet att avlöpa enligt önskemål och båda parter blir nöjda.  

Mer information för dig om rörmokare i Stockholm kan du hitta på webbsida: stockholmsrörmokare.se